Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Осигурете си повече пълнозърнести храни

Даваме ви няколко съвета как да си осигурите повече богати на влакнини пълнозърнести храни:

  • Четете внимателно етикетите. Много важно е думата „пълнозърнесто браш­но“ да фигурира на първо или второ място в списъка на съставките.
  • Заменяйте от бялото брашно с пъл­нозърнесто при приготвяне на пала­чинки и други тестени изделия.
  • Опитайте пшеничен зародиш. Той има вкус на ядки и е богат на полезни хранителни вещества – витамин Е и други витамини, минерали и влакни­ни, липсващи в белия хляб. Добавете една супена лъжица към закуската си, мюслито, киселото мляко или при приготвянето на домашен хляб, кифли и палачинки.
  • Подходящ избор за здравословно хра­нене е кафявият ориз, който има из­ключително приятен вкус.
  • Пригответе питателно и богато на влакнини ястие, като добавите към печените картофи нискомаслено си­рене, кисело мляко или заквасена сме­тана. Пробвайте и сладките картофи, които съдържат много бета-каротин.
  • Бобът, лещата и грахът осигуряват белтъчини, което ги прави идеален заместител на месото, а освен това са богати на влакнини. Преди готвене бобовите зърна от консерва трябва да се изплакнат, а сухият боб да се накис­не. Лещата не се нуждае от предвари­телно накисване.
  • Замразеният грах е ценен източник на влакнини. Отделете зърната едно от друго под силна струя студена вода и ги добавете към врящата супа или ях­ния няколко минути преди да я свали­те от котлона.

По-добър хранителен режим със СРЕДИЗЕМНОМОРСКА диета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *