Постинг
13.05.2012 22:50 -
Овесена каша с ябълки и канела
Това е една лесна и вкусна рецепта за сурова овесена каша. Накиснете овеса за една нощ във вода, за да може да се смели по-лесно.
Време за приготвяне: 15 минути Необходими продукти:
1 чаша овес (може да се замести с булгур)
4 броя сладък сорт фурми (или заместител изсушени смокини или кайсии)
2 чаши вода
1 червена ябълка, нарязана на ситно
1/2 чаена лъжичка канела
Щипка индийско орехче, карамфил или бахар
1 с.л. агаве нектар, по избор
Начин на приготвяне:
Накиснете овесените ядки за няколко часа, но по-добре е да ги накиснете за една нощ в 4 чаши вода. Можете също така да се накиснете и фурмите, за да се смелят по-добре с пасатора. След като се напои достатъчно, овеса се изцежда от водата и се изплаква. Добавят се фурмите и 2 чаши вода. Пасират се на висока скорост за около 25 секунди или докато се получи гладка смес. Сервирайте овесената каша в подходяща купа. Смесете нарязаната ябълка, канелата и другите подправки и прибавете към кашата без да размесвате.
Източник:recepti-surovoiadstvo.blogspot.com/2012/05/blog-post_63.html
Време за приготвяне: 15 минути Необходими продукти:
1 чаша овес (може да се замести с булгур)
4 броя сладък сорт фурми (или заместител изсушени смокини или кайсии)
2 чаши вода
1 червена ябълка, нарязана на ситно
1/2 чаена лъжичка канела
Щипка индийско орехче, карамфил или бахар
1 с.л. агаве нектар, по избор
Начин на приготвяне:
Накиснете овесените ядки за няколко часа, но по-добре е да ги накиснете за една нощ в 4 чаши вода. Можете също така да се накиснете и фурмите, за да се смелят по-добре с пасатора. След като се напои достатъчно, овеса се изцежда от водата и се изплаква. Добавят се фурмите и 2 чаши вода. Пасират се на висока скорост за около 25 секунди или докато се получи гладка смес. Сервирайте овесената каша в подходяща купа. Смесете нарязаната ябълка, канелата и другите подправки и прибавете към кашата без да размесвате.
Източник:recepti-surovoiadstvo.blogspot.com/2012/05/blog-post_63.html
Вълнообразно
Лечение на кожен и ставен псориазис по н...
КАК ДА ПОГОТВИМ ВОДАТА ОТ ЧЕШМАТА ЗА ПИЕ...
За домашно приготвената храна, земеделие...
КАК ДА ПОГОТВИМ ВОДАТА ОТ ЧЕШМАТА ЗА ПИЕ...
За домашно приготвената храна, земеделие...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене