Да се излекуваме с... овесена каша


Да се излекуваме с... овесена каша
05 Август 2017, Събота


И как само с чай Мария от Бяла се отървава от коварно женско заболяване


Мария Григорова и е от Бяла, Русенско, разказва за тежките си перипетии и сериозни здравословни проблеми, от които обаче е успяла да се отърве с помощта на даровете от природната аптека. През годините тя е помагала и на много свои близки и познати с изпитаните си лекове. 

С уговорката, че все пак билковите отвари не действат еднакво при различните хора, тя споделя и с Десант някои свои рецепти.

Дълго време Мария страда от студени крака – един от първите признаци на полиневропатията, и има болки в сухожилията. Изпила е много таблетки, предназначени за лечение на нейното състояние, но за съжаление резултатите от тази медикаментозна терапия се оказват прекалено краткотрайни.

Съвсем случайно, както стават всички хубави неща в живота, жената открива една природна рецепта, която я избавя от болежките. Това става като се смесят 2 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено брашно (или смлени ленени семена), 1 кафена лъжичка канела, 1 кафена лъжичка мед, смлени ядки от 2 ореха. Всичко се обърква добре и се приема сутрин на гладно, вместо закуска.

Мария започва да прилага тази рецепта през януари, като започва всеки свой ден с тази смес.

След 3-4 месеца започва да чувства, че краката й се затоплят. Вече не получава и досадните болки в сухожилията. След време установява, че и холестеролът й е паднал от 8 на 5,7 единици, като така вече е влязъл в нормални граници. Кръвната й захар също се нормализира, при все, че е диабетичка от четири години.

Почитателката на природните лекове е имала и други терзания, свързани със здравословното си състояние. За тях също е открила „своята“ рецепта.

Когато е на 40 г. получава възпаление на бартолиновата жлеза, което е известно като много коварно явление. Още с появата на първите симптоми Мария тръгва по лекарите. За съжаление обаче никой от специалистите не успява нито да й помогне, нито да й постави точна диагноза. Случайно среща своя позната медицинска сестра, която й обяснява каква е най-вероятната причина за оплакванията й – недостиг на някои от трите женски хормона.

Решена да се избави от дискомфорта, жената се заравя в книги и издания с природни рецепти и не след дълго открива материал за качествата на хмела и за това, че той съдържа естествен естроген.

Купува си билката от аптеката и започва да си прави чай. Пие по 2 пъти на ден по 100 г от него и за кратко време се излекува.

Мария споделя как успява да помогне на свой колега с шипове в коляното, който към онзи момент е толкова зле, че се придвижва само с помощта на патерици. Тя успява да му помогне с една проста, но много ефикасна природна рецепта.

През есента се събират напукани конски кестени. Пълни се един компотен буркан с тях и се залива догоре с ракия (до 40%). Сместа се оставя да престои 1 седмица. С тази настойка се прави компрес на ошипеното място, като отгоре се слагат вестник и найлон и се превързва с шал за повече стабилност.

По думите на Мария само след две седмици човек, благодарение на тази терапия, може да  захвърли патериците.

Друга много ефективна и действаща рецепта, изпитана от самата нея, е за уморени очи. Тя препоръчва за около седмица клепачите да се мажат със змийско мляко. Според нея това действа и при мастни образувания по лицето.



В категории: Здраве , Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки