Начало За нас Реклама Контакти

Супа от коприва и овесени ядки

Снимка за Супа от коприва и овесени ядки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пословична със своите полезни свойства, пролетната коприва има главната роля в тази скромна като съставки, но изключително вкусна супа. Задръжте с нея зелената вълна през целия сезон.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. връхчета от коприва
  • 1 с. л. краве масло
  • 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 2 с. л. овесени ядки
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Копривата се измива много добре под течаща вода и се нарязва на ситно.

  2. 2.

    Маслото се разтопява и в него се слага лукът. Разбърква се 1-2 мин. и се добавят овесените ядки. Бъркат се, докато леко порозовеят. Наливат се 1 л гореща вода или бульон и прясното мляко. Разбърква се. Щом всичко заври, се слага копривата. Оставя се на слаб огън за 20 мин.

  3. 3.

    Готовата супа се подправя с черен пипер на вкус. Може да се овкуси с пресован чесън и да се поднесе с лъжица натрошено бяло или синьо сирене.

Вариации · Опитайте със спанак или киселец вместо с коприва.

Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари