Меню

Крем супа от тиква с овесени ядки

2 ноември 2012 | 13:35 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 тиква цигулка
1 морков 
2-3 картофа
олио - 1 1/2 с.л.
сол
черен пипер
овесени ядки за поръсване
ленено семе счукано за поръсване

Продукти
Приготвяне

Измивате, обелвате и нарязвате тиквата на средно големи парчета. Обелвате и нарязвате 3 картофа и 1 морков.

Прибавяте подправките - олио, сол, черен пипер.

Слагате продуктите в тенджера под налягане да се сварят в около 1,5 л вода за около 5 минути след като тенджерата започне да пищи.

След като изстине, отваряте капака и отливате малко вода настрани. Пасирате продуктите и преценявате, ако има нужда да добавите още от бульона.

Поднасяте супата, поръсена с овесени ядки, счукано ленено семе и магданоз по желание.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
li239 ( преди 10 години )